dissabte, 19 de juliol del 2014

Avui va de cuina / It's time to cook


Avui ha sigut un d'aquests dissabtes que t'aixeques pel matí, obres la nevera i veus que no tens res per menjar. Bé, sí, al racó queda una mica de carabassó però no saps ben bé què en pots fer. 

Així que amb la motxilla buida a l'esquena he anat a l'Interspar a comprar. Per primer cop a la meva vida m'he fixat en els moniatos. No és que no em facin el pes, el contrari, m'agrada el seu gust dolç i tenen moltes propietats. El cas és que no sé perquè, però no n'havia comprat mai. Avui, en veure'ls, m'han vingut ganes de menjar-ne. I n'he agafat uns quants.
En arribar a casa el primer que he fet (a part de desar els iogurts a la nevera i els pèsols al congelador), és entrar al whatsapp i escriure al grup que tinc amb la meva família: "He comprat moniatos. Com els puc cuinar? No tinc forn!" Perquè clar, estaria bé saber alguna recepta creativa per fer els moniatos. La meva germana Natàlia m'ha passat el link d'una recepta de moniatos amb ceps, all i julivert. Tenia molt bona pinta, però, mecatxins la mar salada, no havia comprat bolets i, de julivert, ni rastre a la meva cuina. Però sí que tenia pastanaga i algun dent d'all perdut per la nevera. 
Com que al pis no tinc forn, he hagut de fer els moniatos "a l'antiga": agafar una cassola, folrar-ne el cul amb paper de cuinar i posar el foc lent. Als moniatos els he fet un tall de dalt a baix i els he tirat sal.  I cap a la cassola. Després he tallat la pastanaga i l'all en trossets molt petits, els he "saltejat" amb oli d'oliva i llestos!. 

---

Today, when I woke up and opened the fridge, I realized I didn't have anything to eat. Sounds familiar ? :) 
Well, yes, there was a piece of zucchini left on the corner, but I didn't really know what I could do with it. 
So I took an empty bag and I went to buy some food at Interspar. For the first time in my life I was eager to buy sweet potatoes. It's not that I don't like them; rather, I enjoy its sweetness and they have lots of properties. But I don't know why I had never bought them. Today, however, when I saw them I had like a crush. And I took some. 
When I came back home the first thing I did was to text my family-group in Whatsapp: " I have bought sweet potatoes. How can I cook them? Remember I don't have oven!" Cause yes, it would be very nice to have some creative recipes of sweet potatoes. My sister Natàlia sent me a recipe of sweet potatoes with mushrooms, garlic and parsley. It looked really tasty, but what a pity I hadn't bought mushrooms, and apparently there wasn't the smallest amount of parsley in my kitchen. However, I did have carrots and some garlic lost somewhere in the fridge. 
As in my current flat I don't have any oven, I had to cook the sweetpotatoes à la old way: take a pot, put some baking paper in it and set the slow fire. I have done one single cut to the sweetpotatoes and have dropped some salt. And let them cook in the top for 45' approximately. Afterwards I have cut the carrots and the garlic into small pieces, I have cooked them in a pan with olive oil, and that's it !






P.S 1: Mama, et proposo que elaboris una mica més aquesta recepta i la pengis al teu blog!

PS 2:  Today Andrea  told me that Marcelo was chosen for Masterchef in Brasil! Parabéns!!!! Do you know any sweet potato recipe ?? ;)

3 comentaris:

  1. Ohhhh!! Has fet una versió de la recepta que t'he enviaaat :) Fan molt bona pinta amb pastanaga! Nyam nyammmmm... amb el que m'agraden a mi els moniatooos <3 <3
    Suposo que si els has penjat aquí és que t'han quedat bons :*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiii!! Sí! La propera vegada els faré amb xampinyons :)

      Elimina
  2. Ohhhhhh, m'he quedat sense paraules!!!!

    Petonets

    ResponElimina