dimecres, 11 de juny del 2014

Amb els papes de vacances - DIA 1: Kufstein

Avui els meus pares han vingut a Àustria. M'he agafat una setmana de vacances a la feina. Tenim pensat fer una ruta per diversos llocs del país. La idea és que cada dia escrigui una petita crònica del que hem fet :-)

He sortit de casa a les 8:43h, pitant, perquè arribava tard i se m'escaparia el tren. He aparcat la bici a l'estació, he comprat el Bayern Ticket a corre-cuita i per sort no he perdut el tren. Al cap de gairebé dues hores he arribat a l'aeroport de Munic. Pensava que seria difícil trobar els meus pares allà (els tres som especialistes en tenir el mòbil desconnectat, per exemple), però de seguida ens hem vist.

Hem estat considerant fins l'últim moment l'opció de llogar un cotxe. Quan em van venir a visitar a Alemanya vam llogar un cotxe a un preu més que assequible (crec que eren uns 32 euros al dia) i ens va anar molt bé. Però els meus pares no són gaire amants de la conducció, i jo menys encara, així que aquesta vegada hem decidit que anirem en tren a tot arreu. No sé si ens haurem de penedir d'aquesta decisió (som al Tirol, no a un centre metropolità on tot és accessible amb transport públic). De fet, avui ja hem tingut el primer "problema" amb el tren: amb el Bayern Ticket pots agafar només trens regionals. Sense adonar-nos-en hem pujat a un tren del tipus EC (que es veu que no s'inclou dins dels trens regionals). De seguida hem vist que els luxes del tren no quadraven amb el tipus de bitllet que nosaltres teníem. Quan ha vingut el revisor ens hem fet els despistats, i bé, hem hagut de baixar a Rosenheim i allà agafar el tren correcte (un Meridian).

Moments abans de pujar al tren equivocat
A Rosenheim. Aquest sí que era el tren correcte :)

En arribar a Kufstein feia moltíssima calor. Hem arrossegat les maletes fins a l'hotel i hem anat directes al restaurant. Teníem una gana ! Els meus pares han agafat l'avió a les 7 del mati, per la qual cosa s'han hagut d'aixecar a quarts de 4. Per la meva banda, jo ahir em vaig quedar fins les tantes endreçant el piset, que ja li tocava.

Amb el riu Inn i el castell de fons
Bé, doncs l'hotel on s'estan els meus pares es diu Auracher. Tenen un restaurant on vaig sovint durant la Mittagspause de la feina. M'encanta el menjar que fan. És 100% tirolès, els plats estan sempre molt ben presentats i les racions són immenses. Ens hem quedat ben tips. La meva mare ha agafat pollastre amb Kartoffelsalat, el meu pare Tiroler Gröstl (una barreja de carn, ceba rostida, patates, ou i vàries espècies) i jo Käsespätzle (una espècie de nyoquis amb formatge, ceba fregida i verdures). De postres hem compartit un Kaiserschmarrn (m'encanta!). És com una mena de crep ensucrada i molt gruixuda; porta panses i es menja amb melmelada de poma o de maduixa. Com a curiositat, dir que pels austríacs aquest no és un postre, sinó que s'ho mengen com a primer plat.

Deliciós !!!!

Per pair el dinar (de l'Auracher sempre en surts amb la sensació que explotaràs en qualsevol moment), hem fet camí fins a la Festung. És el castell de Kufstein, i parada obligatòria per tothom que visita la ciutat. 

Vistes des del telefèric fins al castell

El castell fou construït el 1205 i ha sigut escenari de múltiples conflictes bèl·lics, sobretot arran de les guerres entre Baviera i Tirol. Al castell hi ha les cel·les que mostren les condicions infrahumanes amb les que vivien els presos. També acull diferents petits museus: el d'objectes arcaics trobats al Tirol, el museu dels animals salvatges del Tirol, el museu de l'edat mitjana; el museu de l'esquí...
A més, hi ha un orgue immens. En definitiva, t'hi pots passar hores. Els jardins del castell són força grans i ofereixen unes vistes boniques de Kufstein i els seus voltants. Hi ha un jardí botànic amb més de 100 espècies diferents de plantes. Com era d'esperar, els meus pares s'hi han estat una bona estona contemplant les flors i comentant els noms en llatí. Jo he aprofitat per fer fotos a les flors, quelcom que sempre m'ha encantat. 



Els murs del castell

Cap al vespre els he ensenyat in situ el meu piset. Els meus pares han facturat una maleta només amb coses per donar-me:galetes, xocolata, pernil, oli, kleenex (!), fruits secs, crema solar (protecció 50, com era d'esperar :-P); repel·lent dels mosquits.. ! Ara mateix al meu rebost ja no hi cap pràcticament res més!

Part de tota la munició que m'han portat :-D

Abans d'anar a dormir hem assaborit una síndria a la terrassa de l'habitació de l'hotel. Que bé! Feia un airet molt agradable, que compensava la xafogor de tot el dia. L'aigua del riu Inn baixava amb força i arrossegava troncs, suposo que degut a les darreres pluges.  

Nyammmmmmm

Exhausts, m'he acomiadat dels meus pares i he tornat al pis. BONA NIT !

P.D.: Demà anem a Salzburg.

Visca !














1 comentari: